Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Toppmodernt äldreboende öppnas i centrala Handen våren 2021

Just nu pågår arbetet med att färdigställa lokalerna till kommunens nya vård- och omsorgsboende i Handen. Boendet, som fått namnet Terrassen, kommer att inrymma 55 lägenheter fördelade över tre våningsplan i Najadenhuset på Rudsjöterrassen 7. I februari 2021 ska lokalerna vara klara och kort därefter, i mitten av mars, förväntas de första hyresgästerna kunna flytta in.

I de nya lokalerna, framför stora fönster står: Martin Strömvall, äldrenämndens ordförande, Tomas Bermbeck, byggarbetare, Siw Lidestål, social- och äldredirektör och Magnus Kinnander, projektledare. Martin Strömvall (KD) äldrenämndens ordförande, Tomas Bermbeck, byggarbetare, Siw Lidestål, social- och äldredirektör och Magnus Kinnander, projektledare. Foto: Mikael Högskoog

- Vi har beslutat att ge det nya vård- och omsorgsboendet namnet ”Terrassen”. Det är ett passande namn sett till dess geografiska läge och blir en central del av Haningeterrassens utveckling. Det kommer att bli ett toppmodernt boende och jag ser mycket fram emot öppnandet, säger Martin Strömvall (KD), äldrenämndens ordförande.

Byggprojektet är ett samarbete mellan Haninge kommun och fastighetsägaren Hemfosa. Lokalerna är arkitektritade och anpassade för att skapa en modern boendemiljö där de äldre ges bästa möjliga förutsättningar att trivas med hänsyn till varierande förmågor och hälsotillstånd.

Boendet kommer även att ligga i framkant utifrån användandet av den senaste välfärdstekniken. Detta kommer att bidra till ett modernt arbetssätt och stärka vår förmåga att tillgodose de boendes behov, dygnets alla timmar. Boendet blir en naturlig plats för kommunen att testa nya lösningar som därefter ska kunna implementeras vidare ut i övriga vård- och omsorgsverksamheter.

- Det är inspirerande att få vara med i processen att ta fram ett nytt vård- och omsorgsboende. Vi bygger ett boende med god kvalitet och drar nytta av ny teknik, det ger en hållbarhet både vad det gäller ekonomi och miljö, säger Siw Lidestål, direktör för social- och äldreförvaltningen.

Boendet har utvändigt en vacker takträdgård som kommer att vara omsorgsfullt planerad för att skapa delaktighet genom odlingsmöjligheter, träningsredskap och boulespel. De boende kommer från de många terrasserna att kunna njuta av en fantastisk utsikt över Rudans naturreservat och Handens pendeltågsstation.

Senast uppdaterad: 10 november 2020