Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Hallå där...

… Henrika Åström, verksamhetschef i område syd, nu är det saker på gång i Jordbro?

Vägskylt med texten Moränvägen Foto: Mostphotos

- Ja, det stämmer. Den 1 oktober flyttar områdeskontoret från Jordbro kultur- och föreningshus till nya lokaler. Det är steg ett i arbetet med att flytta vår verksamhet till nyrenoverade lokaler.

Vad innebär det att områdeskontoret flyttar?

- Det är en mindre pusselbit sett till helheten. Rent praktiskt innebär det att besökare till chefer och medarbetare som tillhör område syd nu hittar oss på adressen Moränvägen 11.

Varför flyttar ni?

- Rivningen av gamla kultur- och föreningshuset kommer snart att påbörjas för att ge plats för nya bostäder. Först ut i flytten är områdeskontoret. I väntan på att bibliotek och fritidsgårdarnas lokal renoveras i fd Bazaar, sitter våra verksamheter kvar ett tag till. Vi ser verkligen fram emot att under 2021 flytta in bibliotek, fritidsgård och andra verksamheter i fina lokaler mitt i centrum.

Jordbro utvecklas

Arbetet och rivningen av Jordbro kultur- och föreningshus ingår i utvecklingsarbetet av centrala Jordbro. Kommunen  tar ett helhetsgrepp om Jordbro för att få till en attraktiv, levande och tillgänglig stadsdel. Kultur- och fritidsförvaltningen är en viktig pusselbit i arbetet med att skapa naturliga mötespunkter i Jordbro.

Senast uppdaterad: 14 september 2020