Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nu släpps nya mallar för kultur och bibliotek i mallverktyget

Nu släpps de efterlängtade nya mallarna för kultur och bibliotek i mallverktyget. Det betyder att du som arbetar inom kultur- och biblioteksverksamheter på KOF får fler och mer flexiblare mallar för att skapa trycksaker.

Nya mallarna. Foto: Haninge kommun

Precis när många verksamheter börjar öppna och upp och genomföra evenemang för första gången på fler månader kommer även nya mallar i vårt gemensamma mallverktyg. Med hjälp av detta verktyg kan du enkelt ta fram olika trycksaker enligt de riktlinjer som finns för hur den här typen av material ska se ut.

Kravställning av användarna

De nya mallarna har utvecklats efter krav och önskemål från användarna för att bättre möta verksamhetens behov av att informera om vad som pågår på förvaltningen. Kommunikatörerna på KOF har under en längre period samlat in önskemål och idéer från användarna och tillsammans med Maria Westin på biblioteket i Handen kommit överens om ett antal nya mallar och förbättringar.

Maria Westin berättar att mallen för de digitala skyltarna kommer att vara väldigt användbara för biblioteken som nu kan producera egen information till de digitala skärmarna som finna i alla bibliotek och kulturhuset. 

Nu finns följande mallar att välja mellan:

  • A3 affisch. 2 layouter, 8 färgteman
  • A4 affisch. 2 layouter, 8 färgteman
  • Affisch A4 med bild - 8 färgteman
  • A5 Flyer liggande. En- eller tvåsidig, 8 färgteman
  • A5 Flyer stående. En- eller tvåsidig, 8 färgteman
  • A5 Flyer utan bild - 8 färgteman
  • A5 Flyer med bild - 8 färgteman
  • Folder A5 - 8 färgteman
  • Digital tavla 1080x1020 - 8 färgteman

Flexibel redigering ger nya möjligheter

Efter önskemål om att ha mer frihet inom verktyget lanseras idag även ett nytt redigeringsgränssnitt. Du kan exempelvis ändra storlek på texten, lägga in radbrytningar och skapa punktlistor på ett enklare sätt. Det gör att mallarna blir extra flexibla och kan användas på nya utvecklade sätt. 

– Det kommer bli bra med den ökade flexibiliteten och jag tror inte de blir svårare att använda, säger Maria Westin som varit med genom hela utvecklingsprocessen och som testat de nya mallarna under en tid. 

Här hittar du mer information om kultur- och biblioteksmallarna 

Har du frågor kontakta kofkom@haninge.se

Senast uppdaterad: 16 september 2020