Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nu öppnar vi upp för coronaanpassade evenemang

När coronapandemin drog in över landet togs beslut om att ställa in alla arrangemang i kommunen där vi är huvudarrangör eller delarrangör. Beslutet gäller till slutet av september och kultur- och fritidsförvaltningen står nu redo att öppna upp för coronaanpassade evenemang.

Kvinna som öppnar gardin framför fönster Foto: Mostphotos

Maria Backe, områdeschef central, berättar mer om vad det här innebär:

- Jag tror att vi alla inser att pandemin har blivit en del av vår vardag. Vi var många som trodde att vi efter sommaren skulle vara tillbaka i samma läge som tidigare, men corona är en del av en ny sorts vardag. Och i den vardagen behöver vi kunna erbjuda Haninges invånare kulturupplevelser och andra typer av arrangemang. Skillnaden nu är att vi behöver följa de riktlinjer som finns för att förhindra smittspridning och säkerställa att vi öppnar upp på ett säkert sätt.

Att olika typer av arrangemang drar igång kommer bland annat att märkas genom att evenemangskalendern på haninge.se öppnas upp och att annonser i tryckta och digitala medier ökar. I alla kanaler där arrangemangen annonseras kommer det tydligt att framgå hur kommunen arbetar för att coronasäkra varje aktivitet.

- Vi kommer att göra riskbedömningar för varje arrangemang och tydligt informera om vilka åtgärder vi vidtar, exempelvis om vi kräver föranmälan, säger Maria Backe. Jag är övertygad om att vi både kan erbjuda en spännande mix av upplevelser och samtidigt ta hänsyn till den speciella situation vi befinner oss i.

Senast uppdaterad: 10 september 2020