Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Jörn Karlsson till nytt toppuppdrag i Stockholmsregionen

Jörn Karlsson, Ekonomidirektör i Haninge kommun, har blivit rekryterad av Nacka kommun i en roll som Ekonomi- och finansdirektör. Jörn Karlsson är en av kommunens trotjänare och har varit en samlande kraft när det gäller att styra och leda vår ekonomiprocess vilket har varit en förutsättning för Haninges tillväxtresa. Jörn kommer att påbörja den nya tjänsten vid årsskiftet och är kvar hos oss tom 31 december 2020. Kommundirektören kommer att utse en interim ekonomidirektör inom kort och påbörja rekryteringsprocessen omgående med sikte på att tillsätta en ordinarie tjänst före årsskiftet.

Jörn Karlsson Jörn Karlsson Foto: Olof Holdar

Haninge har växt från att vara en kommun på drygt 70.000 invånare till en kommun på 93.000 invånare sedan början av 2000-talet. Jörn Karlsson har i sin roll som ekonomidirektör i Haninge varit en nyckelspelare i utvecklingen av Haninge under denna tid och ett starkt stöd för kommundirektören i dennes ledningsgrupp. Nacka är liksom Haninge en starkt expansiv kommun och Jörn kommer att få stor nytta av sin långa erfarenhet från Haninge när det gäller att fortsätta driva Nackas utveckling framåt.

- Jag har trivts mycket bra i Haninge kommun och tar med mig många goda erfarenheter in i mitt nya uppdrag som jag inte kunde tacka nej till. Det ska bli väldigt roligt att arbeta i en ny kommun efter hela tretton år, men jag kommer självklart att fortsätta att följa Haninges resa från förort till stad. Jag ser också fram emot att fortsätta att ses i många olika regionala sammanhang och mitt hjärta kommer alltid att klappa extra för Haninge, säger Jörn Karlsson, som nu går vidare till ett nytt uppdrag i Stockholmsregionen.

- Jörn har varit en samlande kraft när det gäller att styra och leda vår ekonomiprocess vilket har varit en förutsättning för Haninges tillväxtresa. Jörn har en osviklig förmåga att skapa förståelse för ekonomi och kan på ett pedagogiskt sätt förklara vad som behöver göras på kort och lång sikt. Under Jörns ledning har vi skapat en stabil grund för Haninges ekonomi och utvecklat ett brett engagemang för en god ekonomisk hushållning. Vi kommer att sakna Jörn i vår ledningsgrupp och även som kollega, och vi önskar honom stort lycka till i hans nya uppdrag, väl medvetna om att hans nya arbetsplats bara är ett samtal och några hållplatser bort, säger Magnus Gyllestad, kommundirektör i Haninge kommun.

Senast uppdaterad: 12 oktober 2020