Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Fredrika Bremergymnasiet inför distansundervisning

Haninge kommun har haft en hög beredskap för att hantera lokala utbrott av smitta och förberett för hur vi kan gå över till distansundervisning vid behov. Då fem elever och en personal på Fredrika Bremergymnasiet har bekräftats smittade av Covid-19 kommer detta nu att ske under en period för att säkerställa att smittspridningen bromsas in. Information har därför gått ut till samtlig personal, elever och vårdnadshavare under eftermiddagen.

Kollage symboler. Foto: Haninge kommun

Uppgiften är även fortsatt att bedriva en god pedagogisk verksamhet där vi samtidigt gör insatser för att minska smittspridningen. Det innebär att undervisningen imorgon onsdag 7 oktober ställs in. Lärare använder tiden till att planera om och förbereda sin undervisning. Elever som behöver komma till skolan för att hämta dator eller material är välkomna.

Undervisningen bedrivs fr o m torsdag 8 oktober och fram till höstlovet på distans.

Det är viktigt att nu begränsa smittspridningen genom att följa de rekommendationer som finns.

Under höstlovet v.44 kommer skolledningen att utvärdera läget och går ut med nya direktiv till elever och personal.

Det är viktigt att vi tar ett gemensamt ansvar och inte sprider rykten. Skolan kommer att hålla en levande dialog med eleverna så att de ska känna till de regler och rekommendationer som gäller på skolan. Det gäller även vårdnadshavare, anhöriga och personal.

Vi vill till sist påminna om att elever och vårdnadshavare som har symtom och frågor gällande coronaviruset ska kontakta 1177 Vårdguiden.

Vi informerar löpande vad som gäller på v-klass och haninge.se.

Vad kan du göra för att undvika smitta?

  • Tvätta händerna ofta, med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
  • Undvik att röra vid dina ögon, din näsa och mun.
  • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
  • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

Senast uppdaterad: 27 november 2020