Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vinnare i årets Vi reser smart-utmaning utsedda

Årets Vi reser smart-utmaning är nu i mål. Tillsammans fick deltagarna sammanlagt ihop 3 051,4 km under de tre veckor som utmaningen pågått. Väldigt bra jobbat!

Deltagarna har under v.43-45 gått, sprungit eller cyklat till eller från jobbet, i jobbet, under raster eller på fritiden. 

Vinnare av månadsutmaningen – utmanare

Den utmanare som trampat på längst och vunnit utmaningen om flest ihopsamlade km under hela perioden av Vi reser smart-utmaningen är ingen mindre än Jenny Tornmalm på personalavdelningen – hela 252 km. Grattis till dig, superbra jobbat!

Vinnare av månadsutmaningen – lag

Vanligtvis är det endast ett lag som vinner lagtävlingen, men denna gång blev resultatet identiskt – vad är oddsen för det? Men delad glädje är dubbel glädje – stort grattis säger vi till lag Happy feet och lag HR Majk. Båda lagen landade på en total snitt av 153 km/lagmedlem under utmaningen. Dubbelt grattis!!

Vinnare av Bästa utmanarbilden

Vi har fått in fina bilder från årets utmanare. Bilderna ger oss en inblick i medarbetarnas vardag och hur de har samlat in sina kilometer under utmaningens gång. Flera av bilderna visar tydligt att gång och cykling inte endast behöver fungera som transportmedel utan även möjliggör för fantastiska naturupplevelser med en frihetskänsla och ett ökat välmående på köpet. Med så många fina och bra bilder var det svårt att välja vinnare, men juryn bestående av projektgruppen för Smarta resval, landade till slut i två vinnande bidrag.

Båda de vinnande bidragen skildrar utmanarnas vardag på två olika sätt.

Den ena bilden, av den vackra allén i morgondimman, sprider lugn, inspirerar till gång och cykling och visar att aktiva transportsätt är utmärkta sätt att få en bra start på dagen.

Den andra bilden, av en korridor på en arbetsplats, berättar om en vanlig dag på jobbet och hur man på ett smart sätt kan röra på sig och få sin dagliga motion - utan att ens ta sig ut från arbetsplatsen. Alla sätt är bra!

Trädallé i dimmaTrädallé i dimmanFoto: Tiina Laantee

Promenad i korridor på Johanneslunds vård- och omsorgsboendePromenad i korridoren på Johanneslunds vård- och omsorgsboendeFoto: Jenny Rydell

Grattis Tiina Laantee och Jenny Rydell!

Bästa utbytta onödiga bilresan

Tyvärr fick vi inte in några motiveringar under denna kategori.

Prisutdelning

Under v.47 kommer vinnarna i alla tävlingar att bli kontaktade för utdelning av priser.

Total sträcka Utmaningen 2020

Det kom in ytterligare några inrapporteringar av km sedan senast resultaträkningen genomfördes, och det totala antalet km för utmaningen landade till slut på 3051,4 km. Jättebra jobbat alla som deltagit!

Nästa Vi reser smart-utmaning planeras under våren 2021, då hoppas vi på ännu fler deltagare och ännu fler km. Håll utkik här på HINT! 

Senast uppdaterad: 16 november 2020