Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Tillsammans gör vi skillnad – nu gör vi det igen värdebevis till medarbetare i december

Året går mot sitt slut. Ett annorlunda år med stora oväntade utmaningar. Pandemin har satt sina spår i våra liv och i all vår verksamhet på olika sätt. Som ett stort tack till alla medarbetare i kommunen kommer ett nytt värdebevis att delas ut. Värdebeviset om 450 kr kan nyttjas i Haninges lokala näringsliv.

Illustration med julmönster Foto: Haninge kommun

Denna satsning kommer att presenteras inom kort på HINT för alla medarbetare, så detta är en förhandsinformation ifall du som chef får frågor om detta. 

Värdebeviset blir också ett sätt att tacka alla för de fantastiska insatser som gjorts under året, både av de som arbetat med att begränsa smittspridningen på arbetet men även till de som hörsammat de rekommendationer som givits. Alla har bidragit till att verksamheterna har kunnat fungera på ett så bra sätt som möjligt givet den tuffa utmaningen vi sett under coronapandemin. 

Kommunen kommer utifrån beslutet att skicka ut ett värdebevis på 450 kr till alla anställda. Värdebeviset är uppdelat i valörer om 150 kr x 3 st. På så sätt vill vi underlätta möjligheten till att låta alla unna sig något extra, kanske köpa hämtmat som går att avnjuta i en mindre grupp tillsammans, kanske en go-jul-fika eller något annat gott.

Ett numrerat och kopieringsskyddat värdebevis kommer att tas fram och skickas ut till den adressen som ligger i lönesystemet, då inte alla i kommunens verksamheter har tillgång till digitala kanaler. 

Vad behöver du göra som chef 

Skulle du få frågor kring värdebeviset så tipsa gärna att de kan vända sig till adressen vardebevis@haninge.se så hjälper vi till med uppkomna frågor. Detta gäller både om man har frågor kring initiativet och om värdebeviset inte nått fram eller andra praktiska frågor. 

I övrigt är det bara positivt om du vill hjälpa till att berätta om initiativet på kommande möten. Du får gärna skicka feedback om detta initiativ till vardebevis@haninge.se  De företag i Haninge som deltar i initiativet kommer anmäla sitt intresse och förbinda sig till att ta emot värdebevisen. Mer information om värdebeviset och vilka företag det gäller finns i försändelsen. Informationen kommer även att finnas och uppdateras löpande på haninge.se/vardebevis. 

Beslutet är möjligt med anledning av att regeringen med anledning av effekterna av coronapandemin beslutat att tillfälligt slopa förmånsbeskattning på gåvor till anställda under 2020

Senast uppdaterad: 24 november 2020