Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Social- och äldreförvaltningen har gått upp i stabsläge

Med anledning av ökad smittspridning av covid-19 samt dess konsekvenser för social- och äldreförvaltningens verksamheter så går förvaltningen upp i ett så kallat stabsläge.

Siw Lidestål, social- och äldredirektör Siw Lidestål, social- och äldredirektör Foto: Olof Holdar

Stabsläge innebär att en särskild grupp inom förvaltningen har utsetts för att i ett beredskapsläge följa utvecklingen samt snabbt kunna utvärdera information och vid behov vidta nödvändiga åtgärder och fatta beslut inom social- och äldreförvaltningens verksamhetsområde.

Beslutet är taget den 18 november 2020 av Siw Lidestål, social- och äldredirektör. Sen den 17 november har också kommundirektören aktiverat delar av kommunens stabsarbete genom en analysgrupp, detta för att få en samlad bild av läget i kommunen.

Social- och äldreförvaltningen har under hösten arbetat med att dra lärdomar och erfarenheter från vårens arbete med Corona för att utveckla metoder och ha en god beredskap att möta olika situationer när det gäller fortsatt smittspridning. Att aktivera det så kallande stabsläget är en del i det arbetet.

Senast uppdaterad: 19 november 2020