Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Ansiktslyft på haninge.se

På onsdag 18 november lanserar vi ett antal förbättringar på haninge.se. Vi gör det för att våra besökare ska hitta och förstå hur de ska navigera sig på webbplatsen.

skärmklipp från nya haninge.se

Tidigare undersökningar har visat att våra besökare tycker det är svårt att hitta och förstå strukturen på webbplatsen, särskilt uppenbart är detta för de som besöker oss via sin mobil (vilket motsvarar ca 60% av våra externa besökare).

För att möta våra besökares behov, kommer vi:

  • Bygga om menyerna, det som kallas ”navigation”. Vi vill ge besökaren en bättre överblick över de olika val som finns på sidan.
  • Justera sidornas utseende. Dels för att modernisera uttrycket, dels för att göra sidorna mindre röriga, mer lättlästa och skapa en upplevelse som fungerar såväl på desktop som i mobilen.
  • Göra förändringar i mobil-läget. Vi fokuserar på att göra nya menyer som gör det lättare att hitta innehållet i mobilen.

Efter lanseringen kommer vi fortsätta arbetet med att förbättra innehållet på webbplatsen tillsammans med de lokala redaktörerna på förvaltningarna. Vi kommer successivt se över hur vi utformar de enskilda sidorna, anpassa texter och språk, i syfte att bättre svara upp mot vad besökaren faktiskt letar efter.

– Vi vill bli ännu bättre på att ge service till våra medborgare, och haninge.se är kommunens viktigaste kanal för att besvara besökarnas frågor digitalt, säger Suzanne Winting Husén, projektledare digitala kanaler.

Har du frågor? Du kan alltid höra av dig till oss som jobbar med kommunens webbplatser:

Maria Tungström
Ansvarig digitala kanaler

Suzanne Winting Husén
Projekt- och förvaltningsledare digitala kanaler

Senast uppdaterad: 16 november 2020