Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Förbättrad belysning för tryggare miljö

Under hösten har arbete pågått med att förbättra belysningen på olika platser runt om i kommunen i syfte att skapa en tryggare miljö. Bland annat har Sågenparken samt gångstråk i Brandbergen fått förbättrad belysning. Även i utvalda större träd i Tungelsta och i Brandbergen har ljusinstallationer gjorts.

Belysning i Sågenparken som lyser upp en fåtölj Förbättrad belysning i Sågenparken Foto: Haninge kommun

I Sågenparken har en större insats gjorts genom belysning av fåtölj och bänkar samt ett bättre allmänljus skapats i parken. Inom kort kommer även grillplatsen i Sågenparken att belysas.

Belysning lyser upp gångstråk i BrandbergenFörbättrad belysning efter gångstråk i BrandbergenFoto: Haninge kommun

Längs med gångstråket utanför Brandbergens Centrum har belysningen bytts ut till ledlampor som ger ett bättre ljus och en tryggare miljö.

Tre träd som är upplysta i blått, rosa och i vitt ljusLjusinstallationer gjorda av teknikavdelningen i träd i Tungelsta och BrandbergenFoto: Haninge kommun

I Brandbergen och i Tungelsta har ljusinstallationer gjorts i utvalda större träd som under oktober respektive november lyst i rosa respektive blått ljus för att uppmärksamma och stödja bröstcancer- och prostatacancermånaderna. Dessa träd kommer nu lagom till första advent lysas upp med vitt ljus.

Den här veckan pågår även arbete med att montera julbelysningen i kommunen som kommer lysa fint lagom till första advent.

Senast uppdaterad: 24 november 2020