Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Bli behörig lärare och gör skillnad – sök till Teach for Sweden

Nu är ansökan till ledarskapsprogrammet hos Teach for Sweden öppen. Haninge kommun samarbetar med stiftelsen Teach for Sweden (TFS) och nu kan du söka ett tvåårigt ledarskapsprogram som leder till lärarexamen och lärarlegitimation. Programmet riktar sig till akademiker med ämnesbehörighet inom ma, no, tk, sv, eng eller sp.

Foto: Teach for Sweden

Under ledarskapsprogrammets två år arbetar du som ordinarie lärare, får full lön, löpande personlig ledarutveckling samt mentorskapsutbyte med andra ledare. Du arbetar fyra dagar i veckan på en högstadieskola och en dag är betald för att läsa in en kompletterande pedagogisk utbildning, 90 hp, på distans från Luleå tekniska universitet.

TFS genomför urval för att hitta rätt matchning till programmet. Detta sker genom en skriftlig ansökan, lämplighetstester samt en intervju. Din självinsikt och vilja att lära i varje situation kommer vara avgörande för matchningen till programmet.

Ansökan är öppen till och med 28 februari 2020, läs mer och sök här.   

Har du frågor maila till: rekrytering@teachforsweden.se

 
Om Haninge kommun och Teach for Sweden

Sveriges skolor lider av kompetensbrist, lärarna är för få och de senaste åren har allt färre sökt till lärarprogrammen. Haninge Kommun samarbetar därför med Teach for Sweden för att säkerställa morgondagens behov av lärare.

Teach for Sweden har ett etablerat samarbete i våra kommunala grundskolor sedan 2015 och är en unik möjlighet för verksamma pedagoger i våra skolor att få formell behörighet som lärare. Som TFS kandidat så arbetar man 80 procent och studerar 20 procent, men får 100 procent betalt.

Senast uppdaterad: 17 november 2020