Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vi putsar på haninge.se

Under året kommer Kommunikation- och marknadsenheten jobba med ett löpande förbättringsarbete på kommunens externa webbplats, haninge.se, baserat på besöks- och sökstatistik. Syftet är att förenkla för våra besökare att hitta rätt på webbplatsen.

Arbetet kommer att ske i olika etapper där den första delen blir en mindre omstrukturering av startsidan. Suzanne Winting Husén, projekt- och förvaltningsledare för digitala kanaler berättar:

– Baserat på besöks- och sökstatistiken så vet vi vad besökarna är ute efter och vad som kan vara svårt att hitta. Med den informationen har vi lagt upp en plan för vårt kommande förbättringsarbete. Därför börjar vi nu och arbetar med urvalet och placering av länkar.

Under året kommer webbplatsens navigation och sökmotor genomgå en del justeringar för att göra det lättare för besökaren att hitta.

– Många använder vår sökmotor idag. Det är viktigt att hela tiden skruva på den och att städa i materialet på webbplatsen så besökarna får ett bättre sökresultat. Även navigationen förtydligas i både text och form för att det ska bli lättare att förstå hur webbplatsen är strukturerad. Vi kommer också se över hur webbplatsen ser ut i mobilen och säkerställa att vi har en tillgänglig webb, det vill säga att den fungerar så bra som möjligt för så många som möjligt, säger Suzanne Winting Husén.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020