Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Så håller vi igång verksamheterna i Haninge kommun i rådande läge

Haninge kommun har sedan i slutet av februari arbetat med hanteringen av coronaviruset, bland annat med samverkan i regionen, samordnad kommunikation och med bemanningsplanering. Nu växlas arbetet upp ytterligare genom att kommunen går in i ett så kallat stabsläge.

Gunilla Ejefors-Lublin HR-direktör. Gunilla Ejefors-Lublin, HR-direktör Haninge kommun. Foto: Fredrik Hjerling

– Samarbete och solidaritet är jätteviktigt i denna situation och helt avgörande för om vi ska lyckas bemanna våra samhällsviktiga verksamheter. Alla som vill hjälpa till är varmt välkomna att höra av sig. Det är så klart viktigt att du även har en dialog med din chef, säger Gunilla Ejefors Lublin.

Det är viktigt att säkra bemanningen, särskilt i våra mest prioriterade verksamheter. Planeringsgrupp bemanning, som leds av HR, arbetar med detta viktiga uppdrag för att samordna resurserna. Inom gruppen har alla förvaltningar utarbetat olika händelsebeskrivningar utifrån skilda scenarier. Om utvecklingen blir allvarlig, till exempel att hälften av kommunens medarbetare är sjukskrivna och många människor i samhället behöver vård behöver Haninge kommun ställa om och börja stänga delar av vår verksamhet.

– Inom bemanningsgruppen har vi dessutom identifierat medarbetare som kan arbeta inom andra verksamheter än den som de vanligtvis jobbar inom, säger Gunilla Ejefors Lublin som är HR-direktör på Haninge kommun. De kan med kort varsel flyttas från sin ordinarie verksamhet till en verksamhet där det fattas personal för att vi ska kunna hålla igång våra verksamheter. De yrkesområden som främst är aktuella idag är sjuksköterskor, undersköterskor, förskollärare, barnskötare, vårdbiträden och kockar.

– Jag vet att ni alla gör ett stort jobb för att säkra den samhällsviktiga verksamhet vi har inom flera områden i kommunen. Jag är verkligen stolt och glad när jag ser de insatser som görs inom våra verksamheter just nu, säger Magnus Gyllestad, kommundirektör. 

Hur gör jag om jag som medarbetare i kommunen vill hjälpa till?

Intresseanmälningar för att hjälpa till i någon annan verksamhet än den du jobbar inom i vanliga fall, kan du som medarbetare göra via vårt rekryteringssystem. Till intresseanmälan

Senast uppdaterad: 23 juli 2020