Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Fredrika Bremergymnasiet tillverkar egen handsprit till social- och äldreomsorgen

Efterfrågan på handsprit är i rådande läge stor. För att inte förråden ska sina inom den kommunala omsorgen samlades kemilärarna på Fredrika Bremergymnasiet för att dra sitt strå till stacken genom att tillverka egen handsprit.

Kemilärarna samlades under måndagen för att tillsammans producera handsprit till social- och äldreförvaltningens verksamheter efter ett recept från WHO. Lärarna har inspirerats av kemiinstitutioner på andra skolor och universitet som gjort egen tillverkning.

- Det känns positivt att våra lärare kan bidra med sin kunskap i rådande situation. Vi är tacksamma över möjligheten att kunna ta ett samhällsansvar och stötta våra äldreboenden och annan omsorg. Vi hoppas att fler skolor med kemiinstitutioner följder detta exempel, säger Stellan Andersson rektor på Fredrika Bremergymnasiet.

- Att Fredrika Bremer gymnasiet tillverkar handsprit är ett jättebra initiativ. Det visar hur vi ställer upp för varandra i kommunen och hur goda exempel hjälper i praktiken, säger Siw Lidestål social- och äldredirektör.

Under dagen hjälpte även ordförande för gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden och ordförande för grund- och förskolenämnden till.

- Det känns fantastiskt att få se våra medarbetares engagemang. Varje dag görs stora insatser för att vi ska kunna fortsätta bedriva våra samhällsviktiga verksamheter inom flera områden i kommunen, säger Maria Fägersten.

- Det är nu vi behöver kroka arm med varandra och utveckla en på riktigt agil organisation som finner gemensamma lösningar där vi säkrar våra verksamheter. Att få se våra kompetenta kemilärare göra detta gör mig enormt stolt, säger Tobias Hammarberg.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020