Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Avtalsrörelsen skjuts upp

Sveriges kommuner och regioner (SKR) har enats med de fackliga organisationerna om att skjuta upp avtalsförhandlingarna till i höst. Beslutet tas för att underlätta arbetet mot coronavirusets allvarliga effekter.Det handlar om nya avtal för Kommunal, OFR Läkare (Läkarförbundet) och OFR Allmän kommunal verksamhet (Vision, Akademikerförbundet SSR, Ledarna och Teaterförbundet).

Händer över en laptop Händer över en laptop Foto: MostPhotos

Avtalen för OFR Läkare och OFR Allmän kommunal verksamhet löper ut den 31 mars 2020 medan avtalet för Kommunal löper ut den 30 april 2020. Alla dessa avtal förlängs nu till den 31 oktober 2020.

Det innebär för Haninge kommun att den lokala löneöversynen för Kommunal, Läkarförbundet, Vision och Akademikerförbundet SSR kommer att ske efter det att centrala avtal finns. Så snart som möjligt, troligtvis efter sommaren, kommer ny information om löneöversynen för ovanstående förbund.  

För övriga avtalsområden och förbund fortsätter löneöversynen enligt tidigare aviserad tidplan.

HR Chefsstöd

Senast uppdaterad: 23 juli 2020