Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Låt oss hålla öppet utan trängsel

Folkhälsomyndigheten föreskriver nu, med stöd av smittskyddsförordningen, att restauranger, barer och caféer i hela landet behöver vidta särskilda åtgärder för att minska risken för spridning av covid-19. Trängsel mellan människor i köer, vid bord, bufféer eller bardiskar får inte förekomma. Besökare ska kunna hålla avstånd mellan varandra. Restaurangerna ska i första hand se över hur de i sin egen verksamhet kan förhindra smittspridning.

Foto: MostPhotos

Med anledning av de nya råden kommer Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund, som har tillsynsansvar på Södertörn och därmed också Haninge, att besöka olika verksamheter.

Vill du anmäla trängsel redan nu så kan du vända dig till Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbunds servicelinje:
tel: 08-606 73 00

Servicetelefonen är öppen enligt följande:
Måndag, tisdag och torsdag: kl 09.15–11.30 och kl 13.00–15.30
Onsdag: kl 13.00–15.30
Fredagar: kl 09.15–11.30 och kl 13.00–15.00
Stängt för lunch: kl 12.00–13.00

Här är några rekommendationer för att undvika trängsel på våra restauranger, barer och caféer:

  • Trängsel mellan människor i köer, vid bord, bufféer eller bardiskar får inte förekomma utan besökare ska kunna hålla avstånd mellan varandra.
  • Besökare ska äta och dricka sittandes vid bord.
  • Om det är möjligt att låta gästerna beställa och hämta sin mat och dryck själva så är det tillåtet, så länge som det inte leder till trängsel eller köer.
  • Hämtmat kan överlämnas som vanligt, så länge det går att göra utan trängsel mellan människor.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020