Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninge kommun rekryterar Charlotta Holm Hildebrand som ny planchef

Haninge kommun har passerat 92 000 invånare och har ambitionen att fortsätta bygga attraktiva och hållbara bostäder i hög takt. Fram till 2022 är målet satt till 750 bostäder per år. – Vi är en tillväxtkommun som växer med fokus på hållbarhet och kvalitet. Här kommer Charlottas gedigna erfarenhet av samhällsplanering och arkitektur inom såväl offentlig som privat sektor att vara en verklig tillgång för oss, säger Anna W Haapaniemi, stadsbyggnadschef på Haninge kommun.

Charlotta Holm Hildebrand, planchef Haninge kommun Charlotta Holm Hildebrand, planchef Haninge kommun Foto: Andreas Beronius

Charlotta kommer närmast från ett konsultuppdrag på Norconsult. Dessförinnan har hon varit branschchef och internationell chef på Sveriges arkitekter.

– Vi får till oss en trygg, stabil och erfaren ledare med strategisk skärpa som kommer att vara till stor nytta för oss. Jag är så glad över denna rekrytering, säger Anna W Haapaniemi.

Haninge förväntas öka sin befolkning till drygt 105 000 invånare år 2030 förutsatt att regionen fortsätter växa. För att kunna erbjuda attraktiva hem åt dessa nya Haningebor behöver vi fram till dess bygga minst 9 000 nya bostäder.

– Det ska bli fantastiskt roligt att komma till Haninge Kommun. Jag brinner för utveckling av kreativa organisationer och för samarbete med människor som drivs av ett engagemang och en vilja att skapa förändring. Jag ser fram emot att utveckla Haninges planverksamhet i en expansiv tid tillsammans med alla mina nya kollegor, säger Charlotta Holm Hildebrand som börjar sitt nya uppdrag den 1 augusti.

Korta fakta om Charlotta

Bor: Vid Tessinparken på Gärdet
Familj: Tre barn och pojkvän
Intressen: Spelar tennis hjälpligt. Gillar musik och att dansa. Tillbringar gärna somrarna på lantstället på Öland. Åker annars gärna till Italien.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020