Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Beslut kring årets skolavslutningar i de kommunala grund- och särskolorna

Skolavslutningarna i kommunens grundskolor kommer i år att anordnas klass- eller gruppvis med endast elever och personal närvarande. Detta för att minska smittspridningen i corona-tider.

Skolavslutning Skolavslutning Foto: MostPhotos

Till årets skolavslutningar i Haninge kommuns grund- och grundsärskolor bjuds enbart elever in och vårdnadshavare måste därmed stanna hemma. Anledningen är Folkhälsomyndighetens rekommendationer som avråder från att anordna och delta i större sociala sammanhang. På så sätt bidrar vi till att minska risken för smittspridning av coronaviruset covid-19. Beslutet påverkar skolavslutningarna för alla elever i kommunens grund- och grundsärskolor.

– Det är verkligen tråkigt att meddela att vi i år inte kan bjuda in vårdnadshavare till skolavslutningen och genomföra den på traditionellt sätt. Men mot bakgrund av Folkhälsomyndighetens rekommendationer och avrådan kring att anordna och delta i större sociala sammanhang, har Haninge kommun fattat detta beslut, säger Pär Olsson, verksamhetschef grundskolan i Haninge kommun.

– Skolorna kommer självfallet att göra sitt bästa för att ändå ge eleverna en fin och minnesvärd avslutning, fortsätter Pär Olsson. Mer information om hur respektive skolas avslutning går till kommer skolorna själva att kommunicera till elever och vårdnadshavare.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020