Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Värdebevis till anställda i Haninge kommun

Nu har kommunstyrelsen i Haninge fattat ett omfattande beslut om företagslättnader i syfte att stärka det lokala näringslivet. Ett av dessa initiativ innebär också att ett värdebevis kommer att delas ut till kommunens anställda, ett värdebevis som kommer att kunna användas hos lokala företag i Haninge.

Värdebeviset som vi nu kommer ta fram och skicka ut till alla medarbetare är ett sätt att uppmärksamma allas goda insatser och en uppskattning till alla kommunens anställda för en mycket god arbetsinsats. De flesta har på ett eller annat sätt förändrat sitt arbetssätt för att anpassa sig till nya förutsättningar och det har inom flera verksamheter inneburit stora påfrestningar. Kan vi dessutom använda värdebeviset till att stötta Haninges näringsliv så är det en dubbel vinst.  
 
- Det här är ett litet tack för allas insatser, men det ger oss framför allt en möjlighet att upptäcka Haninges företag och entreprenörer som också behöver en lättnad just nu, säger Magnus Gyllestad, kommundirektör, angående värdebeviset som kommunstyrelsen beslutat om. 

- Näringslivsenheten har nu fått uppdraget att genomföra en av de största satsningarna av det här slaget och det lokala näringslivet kommer att bjudas in för att bli delaktiga för att spridningen ska bli så stor som möjligt. Värdebevisen kommer att skickas till alla anställda och vi hoppas att det kommer både medarbetare och företagen till godo. 
 
- Detta är en stor satsning och vi kommer att gå ut till lokala företag och be alla att ansluta sig till satsningen. Vi hoppas det kan ge dem en liten kick att jobba vidare och kämpa på, de är viktiga för oss i Haninge.  Värdebevisen kommer att skickas ut under vecka 27 samtidigt som vi bygger upp en hemsida där de anmälda företagen som kommer ta emot värdebevisen listas löpande, säger Erika Vikström, Näringslivschef i Haninge kommun. 
 
Håll utkik efter ditt värdebevis som kommer att skickas till din hemadress 

Vänder händer nu? Kommunen kommer dela ut ett värdebevis på 500 kr till alla anställda i Haninge kommun. Ett numrerat värdebevis tas fram och skickas ut till den adressen som ligger i lönesystemet. 
 
De företag i Haninge som deltar i initiativet kommer anmäla sitt intresse och förbinda sig till att ta emot värdebevisen. Mer information om värdebeviset och vilka företag det gäller kommer att finnas i försändelsen. Informationen kommer även att finnas och uppdateras löpande på haninge.se/vardebevis. 

Skulle det uppstå frågor kring värdebeviset eller om det inte kommit fram senast under vecka 27; vänd er till adressen vardebevis@haninge.se så hjälper sommarpersonal till med era frågor. 

Med anledning av coronaviruset har regeringen beslutat att tillfälligt slopa förmånsbeskattning på gåvor till anställda under 2020.  

Tillsammans kan vi göra skillnad! 

Senast uppdaterad: 23 juli 2020