Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Värdebevis till anställda

Kommunstyrelsen har nu fattat beslut om ett antal lättnader och stöd till det lokala näringslivet. En del av beslutet gäller att tilldela Haninge kommuns personal ett värdebevis som kan användas i det lokala näringslivet.

Denna satsning kommer att presenteras i media inom kort, och på HINT, så detta är en förhandsinformation ifall du som chef får frågor om detta. 

Värdebeviset blir också ett sätt att tacka alla för de fantastiska insatser som gjorts, såhär inför sommaren, både av de som arbetat med att begränsa smittspridningen på arbetet men även till de som hörsammat de rekommendationer som givits. Alla har bidragit till att verksamheterna har kunnat fungera på ett så bra sätt som möjligt givet den tuffa utmaningen vi sett under coronapandemin. 
Kommunen kommer utifrån beslutet att skicka ut ett värdebevis på 500 kr till alla anställda.

Ett numrerat och kopieringsskyddat värdebevis kommer att tas fram och skickas ut till den adressen som ligger i lönesystemet, då inte alla i kommunens verksamheter har tillgång till digitala kanaler. 

Vad behöver du göra som chef 

Skulle du få frågor kring värdebeviset så tipsa gärna att de kan vända sig till adressen vardebevis@haninge.se så hjälper sommarpersonal till med uppkomna frågor. Detta gäller både om man har frågor kring initiativet och om värdebeviset inte nått fram eller andra praktiska frågor. 

I övrigt är det bara positivt om du vill hjälpa till att berätta om initiativet på kommande möten. Du får gärna skicka feedback om detta initiativ till vardebevis@haninge.se  
De företag i Haninge som deltar i initiativet kommer anmäla sitt intresse och förbinda sig till att ta emot värdebevisen. Mer information om värdebeviset och vilka företag det gäller finns i försändelsen. Informationen kommer även att finnas och uppdateras löpande på haninge.se/vardebevis. 

Beslutet är möjligt med anledning av att regeringen med anledning av effekterna av coronapandemin beslutat att tillfälligt slopa förmånsbeskattning på gåvor till anställda under 2020. 

Senast uppdaterad: 23 juli 2020