Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Linda Peltonen ny tf. förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen

Den 22 juni tar Linda Peltonen över som tf. förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen. Hon ersätter Maria Lindeberg som slutade i förra veckan. Linda har ett förordnande som sträcker sig fram till 15 december.

I dag är din första arbetsdag, hur känns det?

– Det känns bra, roligt och lite nervöst så klart. Jag känner stor ödmjukhet inför uppdraget och att ha fått förtroendet att ta vidare det fina arbete Maria bidragit med till förvaltningen och att tillsammans med alla fantastiska kollegor och medarbetare fortsätta utveckla verksamheten och berika livet för Haningeborna.

Vad blir din viktigaste prioritering inom arbetet på förvaltningen under det halvår som ditt förordnade pågår?

– Vi har en spännande höst framför oss med en ny upphandling av kulturskoleverksamhet som kommer att bidra till ännu bättre förutsättningar för en bred, attraktiv och kvalitativ kulturskola. Vi har ett idrottspolitiskt program som ska antas i KF och sedan implementeras tillsammans med föreningslivet. Utvecklingsarbetet inom fritidsgårdsverksamheten kommer att färdigställas under hösten och en ny strategisk plan för förvaltningen kommer att tas fram och ge oss riktning med en framåtblick till 2029. Så med allt detta och mycket mer på gång kommer min främsta prioritering vara att, tillsammans med förvaltningens ledningsgrupp, skapa så goda förutsättningar som möjligt för verksamheterna att fortsätta växa och utvecklas samt att fortsätta förvaltningens strategiska arbete framåt. En hel del tid kommer även att handla om att vi behöver anpassa vår verksamhet så att vi kommer i våra budgetramar 2021. 

Du har ju jobbat i Haninge kommun i snart två år, vilka tycker du är Haninges största styrkor?

– Vi har upplevt en exceptionell situation under våren med den pågående pandemin som har utmanat oss som organisation, våra verksamheter och som ställt stora krav på alla medarbetare. Vi har alla fått ställa om, arbeta på andra sätt under andra förutsättningar. Det är i svåra tider du som människa och organisation testas. Något som både förvaltningen och kommunen som helhet visat under den här våren är att vi är starka tillsammans, vi ställer upp för varandra över gränserna och vi går samman för att lösa ett gemensamt problem. Det är en av Haninges största styrkor enligt mig. Vi är ett VI när det gäller och vi har ett tydligt koncerntänk.

Och så till sist, har du några riktigt bra semestertips för oss som kommer att hemestra i Haninge?

– Ja, ska man semestra i Haninge så kan man ju inte undvika att nämna vår vackra skärgård. Här finns verkligen något för alla. Då jag har haft förmånen att jobba extra mot södra Haninge under mina två år här och historieintresserad som jag är så måste jag erkänna att mitt hjärta klappar lite extra för Årsta slott. En plats väl värd ett besök och när du ändå är där passa på att delta i en av sommaren guidade visningar av slottet, parken och nytt för i år, vinden, som vi på förvaltningen arrangerar.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020