Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nu inför vi tjänsten säkra videomöten

Ibland är det inte möjligt att träffas i ett fysiskt möte. För att du ska känna dig trygg och säker när du ska ha kontakt med oss på kommunen, inför vi nu säkra digitala rum där känsliga uppgifter kan hanteras på ett tryggt och säkert sätt.

Ett säkert digitalt videomöte innebär att det är möjligt att träffas och prata om känsliga ärenden. Mötet krypteras löpande så att ingen utomstående kan ta del av det som sägs. Du loggar in med Bank-ID till mötet och tjänsten uppfyller alla krav på säkra digitala möten och GDPR.

Det finns många olika användningsområden för dessa möten i kommunen. Till exempel samordnad vårdplanering eller stöd i budget- och skuldrådgivning.

– Genom de digitala mötena kommer vi att kunna ge ännu bättre service till våra medborgare. I dessa tider när vi inte kan träffa våra brukare som vanligt kan vi i stället erbjuda möten med hjälp av digitala tjänster. Vi behöver hela tiden hitta innovativa och tidsenliga verktyg som underlättar för oss och våra medborgare, säger Linda Romlin IT-strateg på social- och äldreförvaltningen.

– Att vi kan fortsätta arbetet i vårt elevhälsoteam i säkra digitala möten känns jättebra. Det är av stor vikt att arbetet med och för våra elevers bästa inte avstannar på grund av corona. Vi ska kunna mötas i olika former för alla individers bästa. Det tror jag kommer innebära ett enormt lyft för våra barn och unga i Haninge, säger Christina Jonsson IT-strateg på utbildningsförvaltningen.

Läs mer om hur säkra videomöten används i kommunen

Senast uppdaterad: 23 juli 2020