Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nya besked om testning av personal för covid-19

Gällande provtagning sker nu ändringar i snabb takt. Den information som gick ut under gårdagen (16 juni) om att medarbetare inom samhällsviktiga funktioner fick möjlighet till testning gäller inte längre. Nu erbjuds istället allmän testning.

När det gäller provtagning sker nu ändringar snabbt. Det har skiftat från ett begränsat erbjudande för bland annat personal i samhällsviktiga funktioner till att allmän testning nu ska erbjudas. Det innebär att den information som gick ut under gårdagen (16 juni) om att medarbetare inom samhällsviktiga funktioner fick möjlighet till testning och rutiner för detta inte längre gäller.

Region Stockholm erbjuder nu alla i Stockholmsregionen testning för att påvisa förekomst av Covid-19 samt prov för antikroppar. Beställning av detta görs av individen själv. Detta enligt den information som Haninge kommuns säkerhetschef Bo Jensen har fått under förmiddagens samordningsmöte med SSR (Samverkan Stockholmsregionen), där en av huvudpunkterna gällde provtagning.

Tester som prioriteras är att påvisa pågående sjukdom i covid-19.
Tidigare information kring samhällsviktiga funktioner och rutinen utgår därmed.

Här finns information om hur man bokar tid för testning.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020