Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Lise Langseth blir tillförordnad planchef

Magnus Runesson lämnar Haninge kommun och blir samhällsbyggnadschef i Lomma kommun i slutet på mars. Rekrytering av ny planchef har påbörjats och från 1 mars träder Lise Langseth in som tf planchef.

Lise kommer att fördela sin tid jämnt mellan Planavdelningen och VA-avdelningen. För att underlätta för Lise att ha båda rollerna tills rekryteringen är klar, kliver Elsa Stener, i dag tf teamledare för södra enheten på planavdelningen, in som tf enhetschef för denna.

- Jag hoppas och tror på en snabb process men jag anser att det är viktigare att det är rätt person som efterträder Magnus, än att det går fort med rekryteringen. Därför vill jag tillsätta en tf planchef. Lise är en mycket erfaren chef från olika typer av organisationer, framför allt ”projektstyrda” organisationer. Jag ser också möjligheter med att ytterligare stärka samarbeten och utveckla vår samhällsbyggnadsprocess när vår VA-chef nu tar sin an rollen som tf planchef, säger Anna W Haapaniemi, chef på stadsbyggnadsförvaltningen.

Beslutet är förankrat med både berört fack (SACO) och samtliga enhetschefer på både planavdelningen och VA-avdelningen. Lise kommer med respektive avdelnings ledningsgrupp göra en tydlig prioritering och fördelning av hennes tid.

Magnus Runesson började på Haninge kommun hösten 2017.  Han har under sina två år i kommunen snabbt lyckats skapa en stabilitet på planavdelningen. Avdelningen har numera en låg personalomsättning samtidigt som många bra rekryteringar har genomförts, vilket gör att avdelningen är bra rustad nu när Haninge går från förort till stad.

- Jag vill verkligen tacka Magnus för hans väldigt fina insatser som planchef och för tiden han även axlade rollen som tillförordnad bygglovschef. Vi är många som kommer att sakna honom och jag önskar honom varmt lycka till i hans nya roll som samhällsbyggnadschef i Lomma, säger Anna W Haapaniemi.

- Det var inget lätt beslut att fatta. Haninge kommun är en väldigt spännande kommun att verka i och den har så otroligt mycket att erbjuda, roliga utmaningar, omväxlande arbetsuppgifter och inte minst duktiga medarbetare. Det ska bli spännande att följa Haninge på sin resa från förort till stad även i framtiden, säger Magnus Runesson.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020