Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

RPA-teknik ny innovativ lösning på löneenheten

För att fortsätta utveckla och framtidssäkra vår organisation är det viktigt att se över olika arbetsprocesser i kommunen. Löneenheten kommer snart att börja använda sig av RPA-teknik. Tekniken möjliggör bland annat att inskrivning av data i olika system kan minimeras. Genom RPA-teknik kan exempelvis arbetstid frigöras för andra arbetsuppgifter som kräver både omdöme och flexibilitet.

Foto: Mostphotos

RPA är en förkortning för Robotic Process Automation. Genom tekniken kan skilda system ”prata” med varandra, detta helt utan IT-integrering. För att använda tekniken behöver bland annat arbetsprocesser kartläggas. RPA-automaten kan sedan genom en serie olika instruktioner mata in samma information i alla de system som anges i serien. Det kan exempelvis vara att mata in användaruppgifter i Heroma och Outlook. Tack vare denna teknik kan felaktigheter minskas och det blir tid till andra viktiga arbetsuppgifter. I media brukar tekniken RPA benämnas som robot men det är ingen fysisk robot utan en teknisk lösning.

Är du nyfiken på vad RPA-teknik kan göra för dig och din verksamhet?

Välkommen till Skärgårdssalen fredag den 14 februari kl 10:45.

Löneenheten berättar mer om RPA-tekniken, hur projektet gått tillväga samt visar på plats hur tekniken fungerar.

Projektet är ett samarbete mellan löneenheten och digital utveckling.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020