Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nyfiken på Jessica Moverare

Den 14 april börjar Jessica Moverare som ny enhetschef för geodataenheten på avdelningen för geografisk information. Här får du lära känna henne, vad har hon för bakgrund och vad ser hon fram emot mest som enhetschef?

Porträttbild Jessica Moverare

Hej Jessica, snart börjar du din tjänst hos oss på stadsbyggnadsförvaltningen. Varmt välkommen! Berätta hur känns det att snart vara här?
– Tack! Det känns enormt roligt att snart vara på plats! Efter nästan 20 år som konsult inom olika delar av samhällsbyggnadsbranschen ser jag nu fram emot min nya roll som enhetschef för geodataenheten på lantmäteriavdelningen. 

Vad gör du idag och vad har du för bakgrund?
– Min bakgrund är bred, men har alltid haft någon anknytning till GIS, geodata, informationshantering och på senare år BIM och verksamhetsutveckling kopplat till smartare informationsflöden. Jag jobbar idag som konsult hos Sweco inom IT för samhällsutveckling där jag är gruppchef och en av teamledarna för BIM- och informationssamordning.

Vad lockar dig i din nya roll som enhetschef på geodataenheten?
– Det som lockar mig mest är dels att få arbeta med att utveckla den egna verksamheten, till skillnad från att som konsult alltid arbeta i kunders verksamhet. Att dessutom få vara med och påverka utvecklingen av samhällsbyggnadsprocessen i just Haninge kommun, som dels är den kommun där jag bor, men som också satsar mycket på utveckling, känns extra stimulerande. Jag brinner för digitalisering, i bemärkelsen att använda data och information på ett smart sätt för att höja kvalitet och förenkla arbetssätt. Samtidigt är jag djupt intresserad av att arbeta med människor och drivs i mitt ledarskap av kombinationen av individers och gruppers utveckling.

Jag se väldigt mycket fram emot att träffa er och jobba tillsammans för fortsatt utveckling av Haninge kommun!

Senast uppdaterad: 23 juli 2020