Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Drygt 200 studenter besökte Haninge kommun på LAVA-mässan

Den 13 februari var stadsbyggnadsförvaltningen på LAVA-mässan, den årligen återkommande arbetsmarknadsdagen för studenter inom samhällsbyggnadssektionen på KTH.

Haninge kommun på LAVA-mässan 2020 Haninge kommun på LAVA-mässan 2020 Foto: Hajir Latifi

Förvaltningen hade medarbetare från plan, bygglov, VA och trafik på plats. Planarkitekt Hajir Latifi, en av våra representanter, berättar om mässan.

– Vi upplevde att Haninge kommun med vårt pop-up kontor stack ut och vi fick många positiva kommentarer om att vi riktade in oss mot studenterna. Det som uppskattades väldigt mycket var möjligheten att få göra sin praktik, sitt examensarbete eller söka sommarjobb på någon av våra avdelningar. Vi fick även besök av yrkesvägledare som undrade över möjligheterna för praktik och examensarbete hos oss för sina studenter. Vi hade omkring 200 besökare sett över hela dagen.

Hur såg intresset ut för att arbeta i Haninge kommun?
– De besökare som kom till oss var nyfikna på det kommunala perspektivet och en vanlig fråga var just ”hur får man arbete inom kommunen”. Många var väldigt kunniga och visste mycket om sina ämnen och kom med kloka frågor. Flera kände någon som arbetar i Haninge eller bodde själva i vår kommun. Vi delade ut vattenflaskor med vårt arbetsgivarvarumärke ”Tid för utveckling. Rum för idéer” och serverade kaffe och fika vilket var uppskattat bland besökarna.

Vilka jobb var mest intressanta hos studenterna?
– Det fanns en stor bredd på utbildningar hos dem som besökte oss. Det var studenter inom allt från stadsbyggnad, vatten och avlopp, mekanik och industriell ekonomi till ingenjörer, arkitekter och samhällsplanerare. Så frågor om tjänster inom hydrologi, trafikplanering, mark- och exploatering, bygglov samt planarkitekter och VA-ingenjörer var vanliga. Studenterna var nyfikna på våra roller och uppskattade att få träffa yrkesverksamma och få höra mer om vad man kan göra på en kommun efter att man studerat klart.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020