Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vinnare i årets Gå- och cyklatävling är klass 3A på Vendelsömalmsskolan

Under september och oktober har skolklasser i kommunen deltagit i Trafikkalenderns Gå- och cyklatävling. Den slutliga vinnaren blev i år klass 3A på Vendelsömalmsskolan som samlade ihop totalt 19,67 poäng av 20 möjliga, väldigt bra jobbat och stort grattis!

Vinnaren i Trafikkalenderns Gå- och cyklatävling 2020 är klass 3A på Vendelsömalmsskolan Vinnare i Trafikkalenderns Gå- och cyklatävling 2020 är klass 3A på Vendelsömalmsskolan Foto: Haninge kommun

Gå- och cyklatävlingen går ut på att deltagande skolklasser i kommunen samlar in så många resepoäng som möjligt genom att gå, cykla eller resa kollektivt till och från skolan.

Syftet med tävlingen är att främja hälsan hos barn och unga, bidra till en bättre miljö samt förbättra trafiksäkerheten i elevernas närmiljöer.

Skolorna tävlar om nationella priser för mer än 50 000 kr, och nytt för i år är att kommunen också bidrar med egna priser.

  • 1:a pris: 5000 kr
  • 2:a pris: 3000 kr
  • 3:e pris: 2000 kr
  • 4:e–10:e pris: överraskningspriser!

Tävlingen Gå & Cykla till skolan arrangeras av Trafikkalendern – Sveriges största läromedel om barn och trafik. Aktiviteten engagerar årligen ca 50.000 elever och pedagoger i år F-6.

Senast uppdaterad: 16 december 2020