Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Tragisk händelse i Haninge

Den händelse som polisen inlett en förundersökning kring, gällande en man som hållits isolerad i sitt hem, har lett till flera frågor till olika förvaltningar i kommunen. Vi gör nu allt för att vara behjälpliga i polisens utredning som pågår för att kartlägga vad som hänt. Det arbetet samordnas av säkerhetschefen.

Magnus Gyllestad

– Det är en fruktansvärd och tragisk händelse som jag tror chockat många, inklusive mig, säger Magnus Gyllestad kommundirektör. Det vi nu gör är att dels gå igenom arkiv och register för att se hur vi kan bistå polisen i deras utredning för att kunna klarlägga vad som hänt.

Kommunledningen har också aktiverat ett antal personer som ska vara behjälpliga i detta arbete på olika sätt och arbetet samordnas av säkerhetschefen.

– Vi kommer att vända på alla stenar för att klarlägga det som har hänt och i det närmaste också se hur vi kan bistå familjen och de som drabbats.  Jag hoppas också att det finns en förståelse för att vi inte kan lämna ut personliga uppgifter, detta av respekt för den enskilde som drabbats. Men vi kommer att vara transparenta med det material vi har och bistå polisen i alla delar. Vi kommer också att vara öppna för samverkan med andra myndigheter som också bistår polisen i förundersökningen, säger Magnus Gyllestad.

 

Senast uppdaterad: 3 december 2020