Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Ny utbildning för basala hygienrutiner i vård och omsorg

Nu presenterar Socialstyrelsen en ny utbildning i basala hygienrutiner som är speciellt anpassad till arbete inom hemtjänst, särskilt boende, LSS-boende och bostad med särskild service enligt socialtjänstlagen.

Händer tvättas. Händer tvättas. Foto: Mostphotos

Utbildningen är utformad för att kunna användas i det dagliga arbetet såväl under pandemin som efter.

Om utbildningen

Webbutbildningen inleds med en modul – ”Basala hygienrutiner samt personlig skyddsutrustning” – som vänder sig till alla deltagare.

Efter att den modulen genomförts väljer deltagaren minst en bland de ytterligare fyra modulerna med olika spår för hemtjänst, särskilt boende, LSS-boende och bostad med särskild service enligt SoL. Avsikten är att deltagarna väljer det spår som är mest relevant för dem. I dessa moduler får deltagarna använda de kunskaper de fått i den första modulen genom att ta del av exempel på situationer som de kan ställas inför under en arbetsdag.

Utbildningen kan användas både individuellt och i grupp. Den tar cirka en timme att genomföra. Tiden kan variera beroende på hur många moduler med verksamhetsinriktning deltagaren väljer att genomgå.

Utbildningen är tillgänglig på Socialstyrelsens utbildningsportal

Du hittar utbildningen på Socialstyrelsens utbildningsportal

Deltagaren registrerar sig på Socialstyrelsens utbildningsportal och kan då efter avslutad utbildning göra ett test och få ett kursintyg.

Inom kort kommer utbildningen också finnas tillgänglig utan registrering på utbildningsportalen. Då finns inte möjlighet att göra ett test eller att få ett kursintyg.

Senast uppdaterad: 16 december 2020