Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Linda Peltonen ny förvaltningsdirektör för kultur- och fritidsförvaltningen

Linda Peltonen har utsetts till ny förvaltningsdirektör för kultur- och fritidsförvaltningen. Hon har sedan juni varit tillförordnad förvaltningschef och tillträder tjänsten 1 januari.

Linda Peltonen Linda Peltonen Foto: Haninge kommun

– Ett starkt kultur- och fritidsutbud är viktigt för medborgarna och stärker vår attraktionskraft och bidrar till att fler vill leva och bo i Haninge. I Linda Peltonen ser jag handlingskraftig ledare med stor analytisk förmåga. Haninge kommun har en stark tillväxt och genomgår en stor förändring i ambitionen att gå från förort till stad därför är jag är övertygad om att Linda är rätt person att leda utvecklingsarbetet inom kultur- och fritidsförvaltningen, säger Magnus Gyllestad, kommundirektör.

Linda Peltonen har arbetat i Haninge kommun sedan 2018 som områdeschef med att leda och utveckla arbetet inom bland annat kultur, friluftsliv och idrott. Hon har sedan i juni 2020 varit tillförordnad förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen. Linda har mångårig chefs- och ledarerfarenhet från både kommunala  sektorn i Sundbyberg och Lidingö stad och inom civilsamhället från bland annat Fryshuset. Hon har gedigen bakgrund och erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete inom ungdomsfrågor.

–  Jag känner mig otroligt stolt och glad att ha fått förtroende att leda kultur- och fritidsförvaltningen. Haninge befinner sig i en spännande utvecklingsprocess där ett tillgängligt och relevant kultur- och fritidsutbud är en viktig nyckel för att bidra till Haninges attraktivitet. Jag ser fram emot att skapa nya samarbeten med fler aktörer, utveckla arbetssätt och metoder för att möta framtida behov hos Haningeborna, säger Linda Peltonen.

Senast uppdaterad: 23 december 2020