Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Linda Peltonen har utsetts till ny förvaltningsdirektör för kultur- och fritidsförvaltningen

Linda Peltonen har utsetts till ny förvaltningsdirektör för kultur- och fritidsförvaltningen. Hon har sedan juni varit tillförordnad förvaltningschef och tillträder tjänsten 1 januari. Linda har jobbat i Haninge kommun sedan 2018 som områdeschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Linda Peltonen Linda Peltonen Foto: Haninge kommun

– I Linda Peltonen ser jag en stark och handlingskraftig ledare med stor analytisk förmåga. Hon har under sin tid som tillförordnad chef skapat ett förtroende hos våra nämnder. Vidare har hon bidragit på ett positivt sätt till det kommungemensamma arbete som sker i min ledningsgrupp. Med Linda Peltonen vid rodret är jag säker på att kultur- och fritidsförvaltningen kommer att anta utmaningen att fortsätta utvecklas för att bidra till Haninges bästa, säger Magnus Gyllestad, kommundirektör.

Haninge kommun har en stark tillväxt och genomgår en stor förändring i ambitionen att gå från förort till stad. I det utvecklingsarbetet spelar kultur- och fritidsfrågorna stor roll för att skapa ett betydelsefullt liv mellan husen. Ett starkt kultur- och fritidsutbud är viktigt för medborgarna och stärker samtidigt vår attraktionskraft samt gör att fler vill leva och bo i Haninge.

– Jag känner mig otroligt stolt och glad att ha fått fortsatt förtroende att leda kultur- och fritidsförvaltningen. Haninge befinner sig i en spännande utvecklingsprocess där ett attraktivt  kultur- och fritidsutbud är en viktig nyckel för att öka attraktiviteten för Haninge. Jag ser fram emot att skapa rätt förutsättningar för mina medarbetare att fortsätta utveckla kultur- och fritidsverksamheter som ligger i framkant. Tillsammans är jag övertygad om att vi kommer bana väg för nya arbetssätt och metoder och därmed skapa en framtidssäkrad organisation, säger Linda Peltonen.

Efter en rekryteringsprocess med både interna och externa kandidater har nu Linda Peltonen utsetts till ny förvaltningsdirektör. Linda har arbetat i Haninge kommun sedan 2018 som områdeschef med att leda och utveckla arbetet inom bland annat kultur, friluftsliv och idrott. Hon har mångårig chefs- och ledarerfarenhet från både kommunala  sektorn i Sundbyberg och Lidingö stad och inom civilsamhället från bland annat Fryshuset. Hon har gedigen bakgrund och erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete inom ungdomsfrågor.

Senast uppdaterad: 23 december 2020