Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Käka utomhus – det hetaste just nu

Visste du att försäljningen av korv har ökat rejält under 2020? Det kan bero på att fler arbetar hemma och vill ta en lunchpaus i naturen och att vi spenderar mer tid i skogen där det är enkelt att ta en fika i det fria. I Haninge finns fantastiska urskogar, naturreservat och skogar med iordningställda grillplatser.

Eld som brinner och händer som grillar korv på pinne och galler. Foto: Peter Malmrup

Nära upplevelser kan också vara stora 

Att vara ute i naturen är en av de saker som vi fortfarande kan göra på ett coronaanpassat vis. Därför vill vi tipsa om var du hittar kända och kanske lite mer okända platser att pausa med matsäcken. Haninge kommun förvaltar följande eldplatser:

  • Rudans friluftsområde – nio eldplatser
  • Nytorps ängar – två eldplatser
  • Trylen – en eldplats
  • Dalens bad – en eldplats
  • Gårdens bad – en eldplats
  • Ramsjön – en eldplats

Oavsett om du tar en lunchkorv i skogen eller en kopp varm choklad en söndagseftermiddag, undvik att trängas vid eldplatsen. Leta hellre efter en annan ledig eller välj en annan tid för att minska risken för smittspridning.

Elda säkert – dinsäkerthet.se

Hitta din naturfavorit

Här kan du få inspiration och hitta din nya favoritskog eller naturområde.

Senast uppdaterad: 29 december 2020