Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Kommundirektörens ledningsgrupp önskar god jul

Jag och min ledningsgrupp vill skicka ett stort tack för allas insatser under året som gått. Tillsammans har vi hittat nya rutiner, arbetssätt och lösningar för att säkra vår verksamhet i en utmanande tid, det känns mycket bra och gör mig mycket stolt. God jul! – Magnus Gyllestad, kommundirektör.

Julkula Kommundirektören Foto: Haninge kommun

Social- och äldreförvaltningen

SÄF julkulFoto: Haninge kommun

I början av året stod vi inför en jätteutmaning där vi skulle slå ihop två förvaltningar till en. Jag visste att det skulle krävas mycket tid och energi att få organisationen på plats.

Med denna jätteutmaning i sikte kom ett virus i rask takt emot oss och samhällets mest sköra personer – många av dem under vårt ansvar att stödja. En enorm omtanke, samarbetsvilja och kämpaglöd visade sig snabbt och har verkligen genomsyrat hela året.

Förändringsarbetet på förvaltningen har fortsatt trots utmaningen med coronaviruset. Många har hittat nya arbetssätt och fått nya kollegor. Vi har fortsatt att skapa den nya social- och äldreförvaltningen.

Vårt engagemang för att göra livet bättre för dem vi är till för är en styrka vid förändringar. Jag ser detta hos er och det gör mig otroligt stolt. Jag vill tacka er alla för året som gått önskar er alla en riktigt god jul.

Siw Lidestål, social- och äldredirektör


Kultur- och fritidsförvaltningen

PopupkulturFoto: Haninge kommun

Pop-up kulturen blev under året ett begrepp
som gav oss möjlighet att sprida upplevelser på nya sätt.
Tillsammans med föreningslivet tog vi nya initiativ
och fyllde naturen med kultur, glädje och liv.

Linda Peltonen, t.f förvaltningschef


Utbildningsförvaltningen

UBF JulkulaFoto: Haninge kommun

Det jag tar med mig från året som gått är den glädje och stolthet det är att leda utbildningsförvaltningen. Trots väldigt svåra utmaningar har vi med hjälp av engagemang och en stark vilja att hitta lösningar lyckats hantera krisen. Tillsammans kämpar vi vidare! Tack för era bragdinsatser!

God Jul!

Henrik Lind, utbildningsdirektör


Kommunstyrelseförvaltningen

Innovation och utveckling

Omvärld och utveckling julkulFoto: Haninge kommun

Under året har vår gemensamma digitala mognad ökat med stormsteg. Tillsammans har vi utvecklat nya arbetssätt och möten med medborgarna. Vi har goda förutsättningar för fortsatt utveckling och innovation för att framtidssäkra kommunens service.

Anna Berglund, direktör för omvärld och utveckling

Trygghet i fokus

Trygghet julkulaFoto: Haninge kommun

Under året har vi satsat på att utveckla vårt trygghetsarbete i Haninge. En viktig fråga för alla som bor, verkar och besöker Haninge. Tillsammans bygger vi ett kommungemensamt perspektiv där vi lyfter våra lösningar och som hjälper oss att kommunicera och samverka med övriga aktörer.

Annica Lempke, direktör för samhällsplanering och ledning

Engagerade medarbetare

Illustration personalFoto: Haninge kommun

Jag vill lyfta fram hur både chefer, medarbetare och fackliga förtroendevalda systematiskt och engagerat arbetat för att skapa en säker och trygg  arbetsmiljö under coronapandemin. Det har gjort att vi klarat vårt samhällsviktiga uppdrag och att vi kunnat ge stöd och service till dem som behöver våra tjänster.

Gunilla Ejefors-Lublin, HR-direktör 

Stabil ekonomi ger utveckling

Julkula ekonomiFoto: Haninge kommun

Vi har en fortsatt stabil ekonomi. Det ger oss goda förutsättningar för utveckling och för att fortsätta planera för nya skolor, äldreboenden och infrastruktur i vår växande kommun.

Vi fortsätter att gå från förort till stad!

Jörn Karlsson, ekonomidirektör


Stadsbyggnadsförvaltningen

En besökspärla har blivit till – Tungelsta trädgårdspark

SBF julkulaFoto: Haninge kommun

Vi väljer denna bild från vår nya temalekplats i Tungelsta trädgårdspark som blev klar i juni. Den får symbolisera den tillväxt, utveckling och kreativitet som vi har levererat under detta annorlunda år. Vi har till exempel levererat fler bygglov, nybyggnadskartor och detaljplaner än på länge. Och fortsatt öka vårt betyg i nöjd kund indexmätningen. Den visar också hur vi fortsatt har skapat det goda livet i Haninge för våra invånare trots coronapandemin. Samtidigt som vi snabbt har mött beteendeförändringar med ökat användande av det offentliga rummet med ökad renhållning och smarta digitala papperskorgar. Och på tal om digitalisering, vi har dessutom kartlagt och analyserat vilka nyttor vi kan få med att digitalisera stadsbyggnadsprocessen och fortsätter detta arbete med full fart 2021!

Anna Waldman Haapaniemi, förvaltningschef


Tornberget

Många nöjda kunder

Tornberget jukulaFoto: Haninge kommun

Vi behåller vår pallplats då vi kom trea i Nöjdkundindex för hela Sverige, det känns fint att få ett kvitto på att vi mitt under coronapandemin, dagligen fortsätter möta och stötta våra hyresgäster så att de får bra förutsättningar för sin verksamhet.

Marita Anheim, VD Tornberget


Haninge bostäder

Nyproduktion, ökad dialog med bolagets hyresgäster och koncernövergripande samarbete

Julkula Haninge bostäderFoto: Haninge kommun

På mindre än 1 år i produktionstid har Haninge Bostäder producerat 32 nya hyresrätter i Vendelsö med hög standard och med förhållandevis låg hyresnivå. Vi har förstärkt organisationen med fler resurser för att ha ännu mer dialog med våra hyresgäster för att utveckla hyresrätten samt öka trivsel och trygghet. Ett samarbete med vårt systerbolag Tornberget har inletts med ett spännande projekt tillsammans.

Anders Gillberg, VD Haninge bostäder

Senast uppdaterad: 18 december 2020