Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Hemtjänsten byter avdelning

Kommunens tre hemtjänstenheter Handens hemtjänst, Brandbergens hemtjänst och Västerhaninge hemtjänst som nu tillhör avdelningen förebyggande och hemtjänst kommer att flytta till avdelningen stöd och serviceinsatser. I och med detta kommer avdelningen att få namnet stöd, service och hemtjänst. Avdelningschef är Maria Willix.

Organisationsskiss över social- och äldreförvaltningen Social- och äldreförvaltningens organisation från 1 december 2020. Foto: Haninge kommun

En risk- och konsekvensanalys av förändringen har utförts tillsammans med HR och skyddsombud. De fackliga organisationerna var eniga med arbetsgivaren om förändringen.

- Det förebyggande arbetet är fortsatt prioriterat. Det står inför förändringar och jag vill ge avdelningschef Anette Tyglare möjlighet att helt fokusera på detta då hon går i pension i sommar. Hemtjänsten står inför ett långsiktigt arbete i att nå en budget i balans och fortsätta utvecklingsarbetet. Därför känns det rätt att göra denna förändring nu, säger social- och äldredirektör Siw Lidestål.

Maria Willix och Anette Tyglare kommer att samarbeta för att göra övergången så enkel som möjligt för de tre berörda verksamhetscheferna Mia Persson, Jeanette Vahlberg och Madeleine Carlström och deras verksamheter.

- Jag ser samordningsvinster med att samla hemtjänst, bemanningscentrum och personlig assistans inom samma avdelning och det ska bli intressant att fortsätta utveckla hemtjänsten, säger Maria Willix avdelningschef på stöd, service och hemtjänst.

Senast uppdaterad: 3 december 2020