Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Skolstart i ljuset av pågående pandemi

Vi önskar alla elever välkomna till ett nytt läsår i Haninges skolor! Höstterminen börjar onsdagen den 19 augusti. Skolorna informerar elever och vårdnadshavare om vilken tid skoldagen börjar.

Skolstart Foto: Mostphotos

Undervisningen inom både grundskolorna och gymnasieskolorna sker på plats (alltså inte på distans) utifrån ordinarie schema som alla elever får under läsårsstarten. Haninge kommun följer utvecklingen kring coronaviruset noggrant och har beredskap att agera snabbt och flexibelt om rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten eller regeringen ändras.

Anpassad skolstart på gymnasieskolorna

För att minska belastningen på kollektivtrafiken och minimera riskerna för smittspridning kommer Haninges gymnasieskolor att anpassa läsårstarten.

På Fredrika Bremergymnasiet kommer eleverna att börja första skoldagen vid olika tider, mellan klockan 8.30 och 13.30. Flera av introduktionsdagarnas aktiviteter kommer att genomföras utomhus.

Eleverna på Riksäpplets gymnasieskola har skolstart den 19 augusti klockan 10.00. Eleverna kommer att fördelas på olika våningsplan och i olika klassrum.

Eleverna på gymnasiesärskolan samlas för upprop klockan 9.00 den 19 augusti.

Terminstider och skollov

Anpassad skolstart på grundskolorna

Varje skola har egna rutiner kring samlingar, hämtningar och lämningar som är viktiga att respektera för att minska risken för smittspridning.

Terminstider och skollov

Folkhälsomyndighetens generella råd gäller fortfarande och är viktiga att påminna om:

  • Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder.
  • Håll avstånd till andra både inomhus och utomhus.
  • Om det är möjligt – gå, cykla eller använd andra alternativa färdsätt för att ta dig till och från våra skolor.

Senast uppdaterad: 14 augusti 2020