Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nu kör hösten igång

Välkommen tillbaka till ditt arbete! Hoppas att du har haft en skön semester. Från och med i dag, den 17 augusti, blir vi allt fler som kommer tillbaka från ledighet och i och med det väcks säkert frågor hos dig om hur höstens arbete kommer att se med tanke på den pågående coronapandemin.

Gunilla Ejefors-Lublin HR-direktör. Gunilla Ejefors-Lublin, HR-direktör Haninge kommun. Foto: Fredrik Hjerling

Som du kanske vet, togs ett beslut i kommundirektörens ledningsgrupp (KDLG) att det finns möjlighet för den som har möjlighet att jobba hemifrån, och det beslutet gäller fram till den 31 augusti. Beslutet innebär att närmaste chef avgör vilket arbete som får utföras hemifrån och planering av arbete sker i dialog mellan medarbetare och närmaste chef.

Nu håller vi som bäst på att bereda ett nytt beslut om hur situationen kommer att se ut under hösten. I morgon, den 18 augusti, sammanträder arbetsgivaren med de fackliga organisationerna och kommer då att diskutera frågan för att den sedan lyfta den på KDLG den 25 augusti. I slutet på nästa vecka kommer ett nytt beslut att ha tagits och då återkommer jag med mer information.

Gunilla Ejefors-Lublin
HR-direktör

Senast uppdaterad: 17 augusti 2020