Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Förlängt beställningsfönster för förmånscykel

För att främja ett smart resande och en hälsosam livsstil erbjuds du som är anställd i Haninge kommun möjlighet till att beställa en förmånscykel. Intresset för förmånscyklar har varit stort. Sedan starten 2018 har 262 förmånscyklar beställts varav 38 % elcyklar. Mellan den 24 aug-6 september är beställningsportalen öppen. Sportson visar cyklar vid kommunhuset den 24 augusti kl. 11.00-14.00.

Går du i tankarna om att köpa en cykel? Vill du testa MTB-slingorna i Rudan eller kanske cykla till jobbet med en el-cykel för att undvika trängsel i kollektivtrafiken? Haninge kommun har tecknat ett avtal med företaget Sportson där du som är tillsvidareanställd eller har en tidsbegränsad anställning om minst 1 år kan beställa en förmånscykel.

Beställningsfönster

Erbjudandet är begränsat varför det öppnas ett beställningsfönster under en begränsad tid. Nu har du möjlighet att beställa fram till den 13 september.

Vilken cykel?

Innan du lägger en beställning i portalen är det bra att prova ut en cykel. På så sätt vet du vilken storlek som passar dig. Besök Sportson och få hjälp med att se ut en cykel till dig.

Vad är en förmånscykel?

En förmånscykel är, precis som namnet antyder, en skattepliktig förmån som arbetsgivaren erbjuder. I Haninge kommun innebär det att du kan hyra en cykel under 36 månader. Cykeln bekostas genom bruttolöneavdrag.

Vid löneväxling (bruttolöneavdrag) blir kostnaden för den anställde oftast väsentligt lägre än om hen köpt cykeln själv. Kostnaden beror huvudsakligen på två saker, val av cykelpaket och medarbetarens marginalskatt. I beställningsportalen syns nettokostnad för det paket du har valt.

Mer info om förmånscyklar och länk till beställningsportalen

Senast uppdaterad: 10 september 2020