Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Tack för ert fantastiska arbete!

Nu är det snart påsk och de flesta av er har på olika sätt jobbat intensivt med hanteringen av coronaviruset de senaste veckorna. Jag vill rikta ett stort och varmt tack till er alla som jobbar varje dag med att upprätthålla våra samhällsviktiga verksamheter. Det är ni som gör att Haninges invånare får den service och omsorg de behöver just nu.

Vi befinner oss i ett utmanande läge men samtidigt har vi en god planering för att upprätthålla våra verksamheter så långt det är möjligt. Jag får dagligen rapporter med goda exempel på kommungemensamma lösningar och insatser vilket gläder mig mycket. 

Vi följer noggrant händelseutvecklingen och myndigheternas råd och rekommendationer. Läget kan som bekant förändras snabbt och vi anpassar oss hela tiden. Nu gäller det att vi prioriterar rätt saker och tänker på vår långsiktiga uthållighet.

Vi har en hög sjukfrånvaro och ett ansträngt läge, särskilt inom vård- och omsorg. Men det pågår många insatser för att säkra bemanningen i våra samhällsviktiga verksamheter.

Håll dig uppdaterad om det aktuella läget på intranätet. Tillsammans hjälps vi åt och tar oss igenom detta utmanade läge. Återigen stort tack för era goda insatser.

Glad påsk!

Magnus Gyllestad
Kommundirektör

Senast uppdaterad: 23 juli 2020