Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Önskan om att ni tar kortare semestrar i samband med påsken

Haninge kommun hanterar precis som andra kommuner det uppkomna läget kring corona genom att prioritera och säkra en långsiktig uthållighet i verksamheterna.

Just nu handlar det bland annat om att säkra bemanningen, särskilt i kommunens mest prioriterade verksamheter. Vi förbereder oss för att kunna bedriva en mer kvalificerad hälso- och sjukvård inom vård och omsorgsboendena och för ett större omvårdnadsbehov i hemtjänsten. Social- och äldreförvaltningen planerar därför att vid behov kunna förstärka med personal från andra verksamheter i kommunen.

Det är oklart hur länge detta läge består men självklart måste möjlighet till vila och avkoppling för våra medarbetare och chefer fortsatt finnas. Ledigheter bör dock vara kortare på grund av rådande situation. Det är viktigt att planera för uthållighet vilket betyder att samtliga medarbetare och chefer inte behöver vara i tjänst alla dagar. Noggrann planering av vem som ersätter vem måste dock göras för att semester ska kunna beviljas.

Siw Lidestål
Social- och äldredirektör

Senast uppdaterad: 23 juli 2020