Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Maria Lindeberg får nytt uppdrag i Södertälje

Efter sex år i Haninge kommun går nu kultur- och fritidschef Maria Lindeberg vidare till ett nytt uppdrag som kultur- och fritidschef i Södertälje kommun. Maria är kvar fram till midsommar.

-  Maria har under sina sex år i Haninge kommun bidragit till en stark utveckling av kommunens kultur och fritidsliv. Hon har bland annat utvecklat ett ökat samarbete mellan föreningslivet och förvaltningen vilket har resulterat i ett bredare kultur- och fritidsutbud för de som bor och verkar i Haninge, säger Magnus Gyllestad kommundirektör.

Haninge har idag ett fint kulturutbud för alla åldrar och tack vare utmärkt samarbete med föreningslivet presenteras det på många olika platser runt om i kommunen. Kulturskolan har breddat sitt utbud och når därför fler barn och unga. Att Parkteatern har valt att samarbeta med kommunen och i flera år arrangerat en föreställning på Rudan är också en fjäder i hatten.

- Maria har som chef för Kultur- och fritidsförvaltningen verkligen lyft in kultur och fritid som en naturlig del i samhällsbygget och därigenom bidragit till Haninges expansiva utveckling när vi går förort till stad. Jag vill rikta ett stort tack till Maria för hennes insatser och samtidigt önska henne lycka till i sitt nya uppdrag, avslutar Magnus Gyllestad.

- Viktiga utgångspunkter för mej har varit att stärka samarbetet mellan förvaltningens olika verksamheter med syftet att förmera utbudet. Jag har också jobbat för ett ökat samarbete med samtliga förvaltningar i kommunen, kort sagt att vi spelar tillsammans, säger Maria Lindeberg.

Ett exempel på det arbetet är sommarlägren som pågår varje år i Haninge sen ett par år tillbaka, där kommunen arrangerar lägren och föreningar står för ”prova på” aktiviteter för barnen. Just nu pågår också ett inspirerande och spännande arbete på kultur- och fritidsförvaltningen där fritidsgårdarna utvecklar sin verksamhet för att nå fler.

- Jag har trivts mycket bra i Haninge och kommer att ta med mig många goda exempel och erfarenheter från Haninge in i mitt nya uppdrag, säger Maria.

Beslutet om Marias nya uppdrag fattades på kommunstyrelsens möte i Södertälje tidigare idag.

Pressmeddelande från Södertälje

Senast uppdaterad: 23 juli 2020