Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Högt resultat i nya servicemätningen

Kommunens NKI-resultat ligger kvar på 75 vilket är en mycket positiv NKI nivå. Resultatet är högre än snittet i jämförbara kommuner och regioner samt snittet i landet. Snittet i landet ligger på 73, snittet i jämförbara kommuner och regioner ligger på 72.

- Företagen i kommunen är helt avgörande för vår arbetsmarknad, välfärd och utveckling. Därför har vi valt att sätta företagsservicen högt upp på agendan och jag är glad över att det arbete som görs av många duktiga medarbetare har gett resultat. Återkopplingen vi får från de lokala företagen är också viktig för att vi ska kunna bli ännu bättre i framtiden och stärka den konstruktiva dialog vi har idag, säger Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

- Kommunen har haft en positiv utveckling av NKI resultatet sedan mätningarna startade 2012 och kommunens service till företag är en viktig del av näringslivsstrategin som antogs 2017. Alla myndighetsområden som ingår i undersökningen visar en positiv utveckling och en exceptionellt god utveckling kan vi se inom området serveringstillstånd som har ett NKI på 87 för 2019. Jag ser det här som ett kvitto att vi är på rätt väg, och ser fram emot att arbeta vidare med att utveckla kommunens samarbete med Haninges företagare, säger Erika Vikström, nytillträdd näringslivschef.

- Fokus de senaste åren har varit på ett långsiktigt förvaltningsövergripande arbete där flera myndighetsområden deltagit. Vi har arrangerat internutbildningar för medarbetare inom de olika myndighetsområdena som ingår i mätningen och det finns nu en ökad kontakt mellan olika enheter. Många företagsärenden är komplexa och innebär ofta kontakt med flera delar av kommunens organisation. Det finns fortfarande saker vi vill förbättra, vi har en viktig roll att underlätta för företagare så att ärenden hanteras så effektivt som möjligt, säger Anna Waldman Haapaniemi, Stadsbyggnadsdirektör i Haninge kommun med ansvar för flera av de områden som mätningen omfattar.

 

Senast uppdaterad: 23 juli 2020