Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninges seniorer fick uppleva ljuv musik när blåsorkester besökte vård- och omsorgsboenden

Den 25 och 26 april fick boende på Haninges kommuns vård- och omsorgsboenden chansen att uppleva ljuv musik i vårsolen när blåsorkestern Södertörns Brass spelade för dem.

Konserterna skedde utomhus för att ta hänsyn till rådande riktlinjer och rekommendationer gällande coronaviruset. På varje boende samlades många äldre och personal som sjöng med i välkända klassiker i vårsolen.

– Det är ett trevligt inslag för de äldre på våra boenden. De genomgår en påfrestande tid av isolering, och att erbjuda musik för att muntra upp känns positivt, säger Martin Strömvall (KD), ordförande i äldrenämnden.

Succén fortsätter

Den 6 och 7 maj får boendena besök av ännu en orkester denna gång en kvintett från Blåsarsymfonikerna som kommer för att underhålla de äldre.

Arrangörer: Haninge kultur, Haninge Riksteaterförening samt ABF Södertörn i samarbete med social- och äldreförvaltningen i Haninge.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020