Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Glad påsk!

Stadsbyggnadsförvaltningen har anpassat sig snabbt och väl till den tuffa situationen med det nya coronaviruset. Alla avdelningar agerar enligt sina framtagna handlingsplaner för att minska smittspridningen och har en god beredskap för ett mer allvarligt läge.

Foto: Mostphotos

Och än en gång visar förvaltningen en fantastisk handlingskraft och vilja att hjälpa till. Ett exempel är att vi nu hjälper till att distribuera viktigt materiel till kommunens äldreboenden. Dessutom har förvaltningen, som i kommunen i stort, bara  på några veckor tagit ett stort kliv in i digitaliseringen och det fungerar mestadels bra. De som kan jobbar nu mycket hemifrån och vi får arbetet att flyta på vilket är viktigt för att vi ska kunna få en ekonomisk hållbar situation och för att vi ska nå våra långsiktiga mål. Jag tror dock att många (liksom jag själv) kan sakna att träffa kollegorna fysiskt på plats, men jag har sett många underbart kreativa initiativ med exempelvis digitala fikastunder och en avdelning har till och med haft en ”efter-jobbet-aktivitet” via Teams. I ett sådant utsatt läge som vi är i nu är det viktigt att ha en fortsatt nära dialog med sin närmaste chef om både arbetsmiljön och arbetets innehåll.

Vi följer noggrant händelseutvecklingen samt följer ansvariga myndigheters råd och rekommendationer. Håll dig uppdaterad om det aktuella läget på intranätet.

Påsken blir annorlunda i år för många av oss. Själv hade jag och mina döttrar tänkt åka upp till min mamma i Gällivare och dessutom vara uppe i Riksgränsen några dagar för skidåkning med vänner. Det är 5 meter snö där uppe nu. Men vi följer rekommendationerna om att inte göra ”icke nödvändiga resor” så det ställde vi in och påsken blir nu hemmavid istället.

Avslutningsvis, tack för era insatser, jag hoppas ni håller er friska och kan njuta av lite ledigt i påsken.

Glad påsk! /Anna

Senast uppdaterad: 23 juli 2020