Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Förändringar gällande firanden i årskurs 9 såsom bal och större tillställningar

Med anledning av Folkhälsomyndighetens allmänna råd och större tillställningar kommer avslutningsbaler och andra större tillställningar för elever i årskurs 9 i år att ställas in.

Elever på väg till avslutningsbal Foto: MostPhotos

Nu är det bara knappt två månader kvar till årets sommarlov. Många elever och vårdnadshavare har länge sett fram emot att få fira att grundskoletiden snart är avslutad. I samband med att årskurs 9 har skolavslutning anordnar många klasser bal eller andra större tillställningar. Eftersom Folkhälsomyndigheten avråder från större tillställningar på grund av risk för smittspridning av coronaviruset ställs dessa tillställningar in.

Årets avslutning kommer därför att bli annorlunda för många men genom detta beslut kan vi tillsammans göra skillnad.

– Jag vet hur betydelsefullt det är att avsluta årskurs 9 med festligheter. Därför är det oerhört tråkigt att behöva lämna detta besked och jag har full förståelse för att framförallt elever, men även vårdnadshavare, känner stor besvikelse. Vi befinner oss alla i en speciell situation men vi kommer göra så bra vi bara kan för att ge våra elever en fin vår och bra skolavslutning tillsammans säger Pär Olsson, grundskolechef i Haninge kommun.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020