Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Elever rustar villavagnar och får praktik på köpet

Elever på Svenska För Hantverkare, SFH, renoverar just nu villavagnarna som står på Dalarövägen intill ”Gamla Fredrik”, där yrkesgymnasiet tidigare var inrymt. Samtidigt som eleverna får praktik gör de en god gärning för Haninge.

Villavagnarna, som disponeras av socialförvaltningen, utsattes för skadegörelse när de tidigare hyresgästerna flyttade ut i våras. I väntan på att nya hyresgäster flyttar in målar några av eleverna om villavagnarna.

- Det är bra att vi får ta eget ansvar och måla på riktigt, säger Oussama som är en av eleverna på skolan.

- Björn, vår lärare, ger instruktioner och vi får själva fundera ut hur vi vill lägga upp arbetet. När vi är klara besiktigar Björn arbetet. Vi lär oss mycket av det här, fortsätter Diaa, som är en av eleverna som är med och renoverar.

- Detta är ett utmärkt tillfälle för eleverna att praktisera sitt blivande yrke som målare under lärarnas tillsyn samtidigt som de får möjlighet att göra en god gärning för Haninge, säger Björn Bergdahl som är yrkeslärare på SFH.

Svenska för hantverkare, SFH, är en utbildning på Centrum Vux där nyanlända får utbilda sig till hantverkare, till exempel målare eller svetsare, samtidigt som de får lära sig svenska. De flesta som går ut SFH får arbete efter utbildningen.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020