Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Storstadsbesök på Etableringscentrum

Fredagen den 6 september besöktes Haninge Etableringscentrum av en delegation från Stockholm stad, Göteborg stad, Malmö stad och Koordination Norrort. Etableringscentrum utvecklar metoder för att på ett strukturerat sätt hjälpa personer som står långt från arbetsmarknaden. Syftet med besöket var att utbyta kunskaper och få information om projektet.

Foto: Etableringscentrum

Av dem som avslutats hittills på Etableringscentrum i Haninge, Nynäshamn och Tyresö har 82 % kommit ut i arbete och studier. Det motsvarar 215 nyanlända kvinnor och män.

Stockholm stad har tidigare besökt projektet som ett led i att ta fram en egen ansökan om Etableringscentrum. Delegationen togs emot av Etableringscentrums projektledare Beatrice Gustafsson som tillsammans med t f delprojektledare i Haninge och samverkansansvarig från Arbetsförmedlingen presenterade projektets resultat.

- Det är jätteroligt att fler vill ta lärdom av vårt projekt. Några av framgångsfaktorerna till det goda resultatet är att vi jobbar med en tydlig process för individen och att vi har en fysisk plats som lokalt samlar och möjliggör resurser på effektivt sätt, säger projektledare Beatrice Gustafsson.

- Jag är stolt att våra största städer är intresserade av att lära sig om hur vi jobbar i Haninge. Det som är så annorlunda med det här är att vi verkligen hittar en tydlig process tillsammans med Arbetsförmedlingen kring hur vi hur vi ska hjälpa de människor som har svårare att få ett jobb. Dessutom med ett särskilt fokus på kvinnor, säger Siw Lidestål, chef för socialförvaltningen.  

Spridningskonferens

Etableringscentrum vill dela med sig av lärdomar kring projektet till så många som möjligt och bjuder därför in till en spridningskonferens.

Bland annat kommer arbetsgivare och arbetstagare att dela med sig av sina erfarenheter.

Tid: Torsdagen den 7 november klockan 9.15–12.00
Plats: Folkets Hus, Nynäshamn

För mer information, kontakta Beatrice Gustafsson 08-606 86 73.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020