Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Erfarenhetsutbyte när Stortingets tryckeri från Norge besökte Haninge

Den 20 september fick Haninge kommuns tryckeri besök av sina branschkollegor från Norges riksdag/Stortinget.

Foto: Dario Jovic

Stortingets tryckeri har ett övergripande ansvar att förse ledamöter och tjänstemän med allt från enklare trycksaker till grafisk design.

Haninge kommuns tryckeri är en modern utrustad grafisk enhet för produktion av trycksaker och har under många år utvecklat befintliga och skapat nya tjänster. Tryckeriet har även en egen utvecklad web-to-print mjukvara samt kompetent personal. Kommuns tryckeri anses vara ett av de bästa kommunala tryckerierna i landet vilket gör att tryckeriet ofta får besök av branschkollegor från Sverige och utlandet.

Ändamålet med besöket var att se hela flödet, från första kontakten med kunden till levererad produkt. Besökarna fick en genomgång av allt från beställningsrutiner till avtal, prissättning, hela tjänstepaketet, fakturering och administration.

Foto: Dario Jovic

Så här tyckte några av medarbetarna på kommunens tryckeri om besöket:

- Det är väldigt lärorikt för båda parter eftersom utbyte sker åt båda håll. Vi möter många liknande problem och det finns inte bara ett sätt att lösa det på. Självklart så är vi väldigt stolta över vår höga status i branschen men vi måste fortsätta utveckla vår verksamhet för att möte nya utmaningar säger Adnan Ceric, arbetsledare.

- Vi får berätta om vår verksamhet men man får även många goda förslag från de som besöker oss. Alla sådana situationer gör att vi håller oss informerade om vad som händer i branchen säger Per Pettersson, digitaltryckare/originalare.

- Det som imponerar våra besökare mest är vår genomgående hög kvalitet genom hela flödet. Allt från hur själva arbetsplatsen ser ut (välvårdat och välkomnande), kundbemötande, snabb och enkel hantering av beställning, leveranssäkerhet till prissättning, administration, samarbete internt och med andra leverantörer mm. Våra kunder kan överlämna hela bördan hos oss och kan känna sig trygga med att vi löser allt. Det är vår största styrka säger Jennifer Carlsson, digitaltryckare/originalare.

Det här var det andra besöket från Norge, tidigare fick tryckeriet besök av LO Media som är Norges största tidskriftsproducent. LO Media är en stiftelse som ägs av LO alla förbund och är belägen i Oslo centrum och har ca 65 anställda samt en månadsutgåva på över 500 000 exemplar.  

Senast uppdaterad: 23 juli 2020