Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

En trio med uppdrag att locka nya kollegor

Som anställda av Haninge kommun är vi alla viktiga varumärkesbärare för vår arbetsgivare men några som fått ett särskilt uppdrag kring detta är våra ambassadörer. Ambassadörerna arbetar till vardags i bristyrkesgrupper och är utsedda att representera kommunen lite extra.

Sara Stam, Micael Nordenbris och Maria Zwahlen. Sara Stam, Micael Nordenbris och Maria Zwahlen. Foto: Frida Brolin. Socialförvaltningens ambassadörer, från vänster: Sara Stam, Micael Nordenbris och Maria Zwahlen.

Socialförvaltningens ambassadörer är Sara Stam och Micael Nordenbris som båda är LSS-handläggare samt Maria Zwahlen som är socialkonsulent. De har tillsammans med andra förvaltningars ambassadörer lärt känna kommunen genom ett ambassadörsprogram. Målet med programmet är att stärka deltagarnas kunskap om kommunen som arbetsgivare så att de kan förmedla detta vidare och locka fler duktiga kollegor till Haninge.

Ambassadörerna medverkade vid Haningedagen och Haninge gatufest. De kommer fortsatt att företräda kommunen i olika sammanhang som exempelvis på mässor och i digitala kanaler. Internt kommer det bland annat att delta i introduktionerna för nyanställda.

Socialförvaltningens ambassadörer, var är ert uppdrag som ambassadörer?

Uppdraget som ambassadör är att vara en företrädare för Haninge kommun, att representera och berätta för både befintliga, nya och blivande kollegor varför Haninge kommun är den bästa kommunen att arbeta i! Men det handlar även om att inom kommunen och på våra arbetsplatser sprida stolthet i att arbeta här.

Vi som är anställda av Haninge kommun är ju alla ambassadörer, hur kan man vara en bra ambassadör i vardagen?

Vi tänker att det börjar i vardagen tillsammans med våra kollegor. Att få dem att förstå det värdefulla i våra uppdrag och att vi har möjlighet att påverka vår egen arbetssituation. Att vi i vardagen ges tid för utveckling och rum för nya idéer som gör att vi skapar förutsättningar för oss själva.

Vad är det bästa med att jobba i Haninge?

Det är att få förtroende och möjlighet att påverka vårt arbete, vilket vi verkligen upplever. Det är en arbetsgivare som tar hand om sina medarbetare. En stabil organisation med bra och kunniga chefer.

Ni har gått ambassadörsprogrammet. Har ni lärt er något nytt om Haninge som ni inte visste tidigare?

Genom våra ambassadörsträffar har vi fått kunskap om kommunen och hur kommunens framtid planeras. Vi har träffat fantastiska kollegor och kommuninvånare som har delat med sig av idéer kring hur vi kan utveckla verksamheter och arbetsområden. Vi är alla imponerade över hur många positiva och engagerade personer som finns i ambassadörsnätverket.

Vad betyder det att vara utvald som ambassadör?

Att få vara ambassadör är ett uppdrag att vara stolt över. Det känns fint att få företräda kommunen och få möjligheten att berätta om Haninge kommun och varför vi har valt att arbeta här. Det är ett otroligt hedersamt uppdrag!

Socialförvaltningens ambassadörer

Sara Stam, LSS-handläggare som hanterar och utreder ansökningar om LSS-insatser för barn och unga vuxna mellan 0–25 år.

– Det är ett arbete där jag träffar brukare i olika åldrar och deras anhöriga. Jag samverkar även med andra professionella både i och utanför kommunen. Världens mest givande arbete enligt mig!

Micael Nordenbris, LSS-handläggare som utreder ansökningar om LSS-insatser för vuxna och gör uppföljningar på befintliga insatser.

– Jag har arbetat i kommunen sedan 1999 med olika målgrupper; vuxna missbrukare, barngrupper, ungdomsgrupper och ensamkommande.

Maria Zwahlen, socialkonsulent på verksamheten Stigen som erbjuder individuellt anpassat intensivstöd till ungdomar 12–18 år och deras familjer och nätverk.

– Jag samverkar med alla trevliga kollegor i Haninge kommun. Tillsammans kan vi förändra en ungdoms liv och det är så spännande i mitt arbete. Bästa jobbet!

Senast uppdaterad: 23 juli 2020